Els DIMM (sigla en anglès de dual in-line memory module, traduït com «mòdul de memòria en línia doble») són mòduls de memòria RAM utilitzats en les ordinadors personals. Es tracta d'un petit circuit imprès que conté circuits integrats de memòria, i es connecta directament en ranures de la placa base. Els mòduls DIMM són reconeixibles externament per posseir els seus contactes (o pines) separats en ambdós costats, a diferència dels SIMM, que posseeixen els contactes de manera que els d'un costat estan units amb els de l'altre.
Els mòduls DIMM van començar a reemplaçar als SIMM com a tipus predominant de memòria quan els microprocessador Intel Pentium van prendre domini del mercat.
Un DIMM pot comunicar-se amb la memòria cau a 64 bits (i alguns a 72 bits), a diferència dels 32 bits dels SIMM.
El fet que els mòduls en format DIMM siguin memòries de 64 bits explica per què no necessiten aparellament. Els mòduls DIMM posseeixen circuits de memòria en ambdós costats de la placa de circuit imprès, i posseeixen alhora, 84 contactes de cada costat, la qual cosa suma un total de 168 contactes. A més de ser de majors dimensions que els mòduls SIMM (130x25 mm), aquests mòduls tenen una segona osca que evita confusions.
Cal observar que els connectors DIMM han estat millorats per facilitar la seva inserció, gràcies a les palanques situades a banda i banda de cada connector.
També hi ha mòduls més petits, coneguts com a SO DIMM ("DIMM de contorn petit"), dissenyats per ordinadors portàtils. Els mòduls SO DIMM només compten amb 144 contactes en el cas de les memòries de 64 bits, i amb 77 contactes en el cas de les memòries de 32 bits.