Fisiognomia

Il·lustració típica trobada en un llibre de Fisiognomia (Segle XIX) (a l'esquerra"Desesperació", a la dreta"Ira barrejada amb Por") .

La fisiognomia és la paraciència que estudia la fisonomia[1] humana en funció de les emocions i els sentiments. Estudia les transformacions que en l'aparença fisonòmica produeixen els sentiments i emocions, més concretament, estudia el gest com a eina de comunicació no verbal.

Aquest estudi s'empra per a les arts escèniques i plàstiques:

  • En l'art escènic per què delimita l'aparença física d'un personatge. Estudia el conjunt de gestos i la dinàmica dels moviments damunt l'escenari en funció de les característiques psicològiques de cada personatge. La importància de la fisiognomia és més gran, òbviament, al teatre de la mímica.
  • A les arts plàstiques ha estat la qüestió més important des de l'aparició de la individualització dels personatges al període hel·lenístic, en la nostra cultura occidental. La superació d'un model iconogràfic estàndard — el kouros i la koré —, es produeix amb l'aparició del pathos a l'escultura hel·lenística grega.
  1. Enciclopedia Garzanti di Filosofia, Milano 1981, alla voce corrispondente.

Fisiognomia

Dodaje.pl - Ogłoszenia lokalne