Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.
Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Responsive image


GLAM

Per a altres significats, vegeu «Glam».
Museu d'Orsay a París.

GLAM és un acrònim format a partir de les paraules angleses «galleries, libraries, archives, and museums»pinacoteques, biblioteques, arxius i museus»).[1][2] Més generalment, es pot definir els GLAM com a institucions públiques que custodien col·leccions de béns culturals diversos. El terme GLAM aparegué quan aquestes institucions van començar a treballar de forma conjunta o, si més no, convergent, de manera que es va sentir la necessitat d'ajuntar esforços per a una tasca que els és comuna. Això es va fer especialment visible quan van començar a penjar les seves col·leccions en línia. Les obres d'art, els llibres, els documents i tota mena d'objectes esdevenen autèntics «recursos culturals» lliures i igualitaris quan apareixen en línia a disposició de tothom. Com a institucions que custodien béns culturals, els GLAM tenen la vocació i la funció, no només de preservar-los, sinó sobretot de posar els seus materials a disposició del públic i especialment com a fonts primàries de qualitat per als investigadors. Des del 2010, ha aparegut el viquipedista resident com un nou recurs per donar sortida a aquesta necessitat dels GLAM.

  1. «Australian Society of Archivists Annual Conference - GLAM» (en anglès), 17–20 setembre 2003. Arxivat de l'original el 2003-08-01. [Consulta: 22 juliol 2013].
  2. «Recursos culturals compartits» (en anglès). Creative Commons. [Consulta: 29 octubre 2011].

Previous Page Next Page






جلام Arabic GLAM (културно наследство) Bulgarian GLAM German GLAM (cultural heritage) English GLAM (cultura) Spanish GLAM EU GLAM (culture) French GLAM (sektor) Croatian GLAM HYW GLAM (warisan budaya) ID

Responsive image

Responsive image