Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.
Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Responsive image


Geoglif

El geoglif anomenat "Bunjil" va ser construït per l'artista australià Andrew Rogers al Parc Nacional You Yangs el 2006.

Els geoglifs són figures construïdes als vessants de les muntanyes o als altiplans, utilitzant la tècnica d'addició de pedres amb tonalitats fosques d'origen volcànic en forma de mosaic per contrastar sobre una fons més clar característic dels deserts o retirant la capa superficial de terreny, generalment més fosca per culpa de l'oxidació, per deixar visible el fons més clar.

Aquest tipus de representacions es troben principalment a 6 països del món: Estats Units, Austràlia, Anglaterra, Perú, Xile i Brasil, entre altres llocs com Bolívia, Xina, Islàndia, Israel, Sri Lanka o Argentina. A l'Amèrica del Sud destaquen el geoglifs de Nazca (Perú), els geoglifs amazònics a Acre, Rondònia (Brasil) i els geoglifs de Chug-Chug al desert d'Atacama (Xile), zona que conté una de les majors concentracions de geoglifs del món[1] i alguns dels més antics.[nb 1]

  1. «Los geoglifos de Chug-Chug, las joyas desconocidas del desierto de Atacama». www.latercera.com, 29-06-2013. Arxivat de l'original el 2016-03-05. [Consulta: 26 desembre 2014].
  2. «Geoglifos en peligro» (en español). El Mundo, 08-07-2013. [Consulta: 8 juliol 2013].


Error de citació: Existeixen etiquetes <ref> pel grup «nb» però no s'ha trobat l'etiqueta <references group="nb"/> corresponent.


Previous Page Next Page






Geoglief AF جيوغليف Arabic Geoqlif AZ Геогліф BE Геоглиф Bulgarian جیۆگلیف CKB Geoglyf Czech Geoglyf Danish Geoglyphe German Geoglyph English

Responsive image

Responsive image